Ta färjan till fairway

Hem

Tysklands bästa golfbanor

Att lämna fairway behöver inte innebära att du missar green och tvingas leta bollar i snårskogen. Bara några timmar från svensk tee väntar några av Nordeuropas och norra Tysklands bästa golfbanor. För den som har en dålig dag i ruffen eller bara vill varva ner finns det flera stärkande spa-anläggningar i närheten och natursköna avstickare längs vägen. Boka en golfweekend i Tyskland och ta bilen och färjan till nästa golfresa.
1

Golfpark Strelasund

I Kaschow i utkanten av Süderholz hittar ni Golfpark Strelasund. Bara 85 km öster om Rostock, lockar anläggningens två 18-hålsbanor golfentusiaster från både Tyskland och Skandinavien. 

Strelasunds mysiga hotell är ett idealiskt boende för alla som vill ha en avkopplande vistelse på landsbygden i natursköna delstaten Mecklenburg-Vorpommern nära östersjökusten.

Golfparken har även ett härligt spa med inomhuspool, olika bastur, ljusterapi och hälsobehandlingar med utsikt över golfbanan. 

Boka två övernattningar, inkl. frukost samt 2 x 3-rätters middag eller buffé. Du får 2 x obegränsad golf på båda banorna samt 1 x massage (30 min.) och fri tillgång till spaområdet. Pris endast EUR 299:- per person. Erbjudandet gäller t.o.m. 30 november 2018. Boka här via Nordic Golfers.

Läs mer på https://www.golftyskland.se/golfpark-strelasund/

2

Golf & Country Club Fleesensee

Bara en timmes bilfärd från färjeläget i Rostock ligger golfanläggningen Fleesensee som är en av Europas största. De 5(!) banorna ger både ofrivilliga golfare och proffs möjlighet att träffa rätt. 

Der Schloss-Platz är rankad som en av Tysklands bästa banor och utgår som namnet skvallrar om från slottet i området. Banan kräver en viss precision med klubborna och ett handicap på 36 eller lägre. 

Den som har ett högre handicap eller bara en dålig dag på banan rekommenderas närbelägna Schloss Torgelow Course (tidigare TUI Course). Kvalitetsmässigt snarlik Schloss Platz, men något mer förlåtande till snedträffar och ofrivilliga vildmarksexkursioner. 

Axel Lange Generali Platz är kanske den bästa banan du kan spela på i Europa med enbart ett grönt kort i golfbagen. Banan är lika klanderfritt välskött som anläggningens övriga banor men innehåller även tillräckligt med utmaningar för att tillfredsställa golfare med låga handicap.  

För den som tröttnat på golfen erbjuder anläggningen massor av andra aktiviteter från tennisskola till spaanläggningen SpaWorld, komplett med gym, hamam och oändliga möjligheter till att unna sig en plusmeny i livet.   
 
Boka tre övernattningar, inkl. 3 x ekologisk frukostbuffé samt två dagars obegränsad golf med 20% rabatt på extra greenfee under resdagarna. Det ingår också gratis uppgradering av rumskategori (värde EUR 90:-) och fri tillgång till spaområdet. Pris från EUR 450:- per person. Erbjudandet gäller t.o.m. 3 november 2018. Boka här via Nordic Golfers.

Läs mer på https://www.golftyskland.se/schloss-fleesensee/
 

3

Hamburger Golf-Club Falkenstein – Tysklands bästa bana

Med anor hela vägen tillbaka till 1900-talets början har Hamburger Golf Club Falkenstein en gedigen historia i bagen. 18-hålsbanan ritades 1930 och har flera gånger utsetts till Tysklands bästa bana. Den har även varit spelplats för German Open hela åtta gånger, vilket säger en del om dess kvalitet.   

Den vackra terrängen är kuperad och inramad av träd, grönska och fantastisk natur. Greenerna omges av stora bunkrar och de förhållandevis långa hålen erbjuder till skillnad från många andra äldre banor en varierad miljö som kan utmana och underhålla både proffs och amatör.  

Banan är öppen för gästspel måndag till fredag.

Falkenstein ligger i utkanten av välbärgade och vackra villaområdet Blankenese som strålar från kullarna vid Elbes norra strand och är väl värt ett besök de dagar som golfsuget inte infinner sig. 

https://www.golfclub-falkenstein.de

4

Schwinga som en kung på Golfanlage Schloss Lüdersburg

Två timmar söder om Puttgarden, 6,5 km sydost om Hamburg, finner du Golfanlage Schloss Lüdersburg, en populär destination för både danskar och svenskar som är smarta nog att och förena golfintresset med taxfree-shopping på Bordershop. 

Schloss betyder slott på tyska och vackra Lüdersburg med historia tillbaka till 1100-talet är ett givet lockbete. Därför kan det vara lämpligt att hissa en varningsflagg för att det troligen inte är i själva slottet ni kommer att bo när ni är i krokarna. Slottet har endast 13 rum för uthyrning. De flesta gästerna inackorderas istället i andra byggnader i det natursköna området omkring klubbhuset. 

När hungern slår till finns det tre restauranger att välja mellan: klubbhuset, en italienska Trattoria och Falkenstein med ett traditionellt och elegant kök under ledning av köksmästaren Dogan Kuzgun. 

http://www.schloss-luedersburg.de

https://www.golftyskland.se/schloss-luedersburg-resort/

5

Winston Golf – för våghalsar som inte är rädda om lårbenshalsen

Du har säkert mött problemlösare som aldrig ser hinder utan hanterar alla motgångar som mer eller mindre svåra utmaningar. Som alltid lyckas vara positiva, även när de bokstavligen befinner sig i en bunker. Kanske är det du? Om svaret är ”ja” rekommenderar vi dig att testa Winston Golf i Schwerin knappt en timmes biltur från färjeläget i Rostock. 

Sedan 2011 har anläggningens tre banor lockat våghalsar som inte inte räds en golfutmaning utöver det vanliga. 

Med ett konstgjort landskap av mer än en miljon kubikmeter jordmassa påminner golf i Schwerin mer om ett besök i Hobsala än runda på golfbanan. Om inte det låter som en tillräcklig utmaning kan vi tillägga att golfbilar inte är tillåtna på banan. Alla höjdskillnader och hinder gör det helt enkelt för riskabelt för att köra bil där. 

https://www.winstongolf.com

https://www.golftyskland.se/winstongolf/