Jul i Berlin

Berlin lyser upp för julskyltning

Hem

Åk på julmarknad i Berlin med bil

Det finns alltid något att uppleva i Berlin. Med över 60 julmarknader erbjuder den tyska huvudstaden verkligen mehr jul. Från slutet av november hela vägen fram till julafton väntar mängder av stämningsfulla arrangemang. Några stora och traditionella, andra små och moderna - men alla med sin charm, stil och mumma för både mun och öga.

Vi har hittat tre julmarknader i Berlin som erbjuder något utöver det vanliga. Och den som tar bilen till Berlin kommer ha gott om plats för julklappar till alla därhemma.

Julmarknaderna är öppna från den 26 november till den 31 december 2018.

1

Konsthantverk och mumsiga läckerheter

En av de mest förtrollande och spektakulära julmarknaderna hittar du på Gendarmenmarkt. Varje år lockar marknaden 4 miljoner turister som vill fira jul i Berlin. 

Här är gator och kvarter fyllda med marknadsstånd, där du kan köpa både hantverk och kulinariska läckerheter. Du kommer hitta traditionella tyska juldelikatesser som glühwein och Berliner Pfannkuchen – glögg och en sorts munkar – men även internationella matsuccéer som sushi och tapas. 

De flesta marknadsstånden är under tak och uppvärmda så om du har behov att vila fötterna och värma dig i julstöket ska du inte vara rädd för att slå dig ner. 

2

Romantisk nordisk julstämning

Mellan de gamla brygghusen och över kullerstenarna i Prenzlauer Berg hittar du ett skimrande vitt nordiskt jullandskap med över 60 marknadsstånd.

Julmarknaden är uppkallad efter ljusdrottningen Lucia, som skänker ljus, värme och romantik till de historiska byggnaderna.

Kl. 17 varje dag går jultomten av och på. 20 kan du njuta av skandinavisk julmusik av alla dess slag. Förutom glühwein och rostade mandlar kan du också kasta dig över skandinaviska specialiteter som renkorv och punch.

Marknaden är relativt liten jämfört med många av de andra julmarknaderna men är utan tvekan bland vackraste och mest romantiska platserna för att fira jul i Berlin.

3

En kunglig julmarknad

På Charlottenburg slott får du ingenting mindre än en kunglig upplevelse. Slottet utgör en vacker miljö för julmarknaden - särskilt på kvällen, där en imponerande julljusshow lyser upp de omgivande byggnaderna. 

I de olika matstånden hittar du smakrika läckerheter från stadens kök, medan marknadsbodarna säljer hantverk av hög kvalitet.

I slutet av dagen uppträder musiker i magnifika historiska kostymer. I vinterskogen Winterwald, kan de minsta julälskarna se fram emot att åka i en gammaldags karusell eller en tågtur.