Tyska julmarknader stad för stad

Hem

Lista: Bästa julmarknaderna i norra Tyskland

Julen varar längre och är större i Tyskland. Lämna stök och bök hemma och åk på en julresa till Tyskland och upplev de imponerande julmarknaderna. Här kan du njuta av glühwein, julgodis, köpa unika hantverk och klappar som du inte hittar på hemmaplan. 

Tyskarna är världsbäst på julstämning och därför har du några av Europas största, bästa och vackraste julmarknader endast några timmar bort med bilen. 

Det finns hur mycket som helst att upptäcka för alla som väljer att tillbringa november och december på färgsprakande julskyltning i Tyskland bland mysiga matbodar och leksaksbasarer.

Vi har samlat en handfull marknader från Hamburg, Berlin, Rostock och Lübeck, där det är både möjligt att se jultomten i i sin släde, träffa förtrollande karaktärer från bröderna Grimms sagor, äta sig genom tre kilometer matstånd och spana in dansande julgodis(!) i julparaden.

Är du smart tar du bilen på din julresa så att du kan packa släden full med klappar till nära och kära. Se även till att göra i ordning spellistorna med julmusik för du kommer att ha svårt att slita dig från julstämningen när det är dags att vända hemåt.