Rolig roadtrip från syd till norr

Hem

Bilsemester i norra Tyskland

Du behöver inte resa långt söderut för en oförglömlig semester eller dagstur till norra Tyskland. Det räcker med några timmar. Hoppa i bilen, åk över till Danmark och ta färjan i Rødby mot norra Tyskland för en fartfylld semesterresa för hela familjen. Hittar goda övernattningsmöjligheter och boenden på Airbnb i norra Tyskland här 
1

Roadtrip stop #1

Den som är tokig i nöjesparker kommer att älska Hansa Park

Svenska nöjesparker har alla sin charm men när det kommer till utbud för alla åldrar är Hansa Park, strax norr om Lübeck, den ultimata nöjesparken. 

Förutom att parken är en av Nordeuropas största är den känd för sina detaljer. Vackra temaparker, blomsterhav, ett stort utbud av mat och åkattraktioner som spänner från adrenalinkickar till rogivande segelturer – alla bidrar de till att skapa en helt förtrollande upplevelse för hela familjen. Utan att någon blir helt ruinerad. 

Du kan åka T/R med Scandlines samma dag för bara 1285 SEK. Priset inkluderar en endagsbiljett till Hansa Park och åkband för 6 personer till alla 125 åkattraktioner. Som en jämförelse kostar entré och åkband till de största nöjesparkerna i Sverige och Danmark ca 500 kr per person för omkring 30 åkattraktioner.

På tillbakavägen kan du kombinera resan med en strandsemester i Weissenhäuser, med en 3 km vit sandstrand och ren avkoppling. Starta sedan bilen, sätt på GPS och styr mot ljudet av liv och vågor. Eller besök Heide Park och Serengeti Park , här väntar massor av skoj och upplevelser för hela familjen.

*En Hansa Park dagsbiljett kräver medlemskap i SMILE, vilket ger många fördelar och erbjudanden. Bli medlem enkelt, gratis och snabbt när du bokar.  

Am Fahrenkrog 1, 23730 Sierksdorf

2

Roadtrip stopp #2

Tropisk camping i norra Tyskland

Glöm allt du lärt dig om camping. Südsee-camp i norra Tyskland tar nämligen konceptet till en helt ny nivå. I ett vackert skogsområde vid vattnet kan du välja mellan tält, husvagn och stugor i olika storlekar med hög komfort som gemensam nämnare. Du kommer garanterat aldrig ha en enda tråkig dag på Südsee-camp. Det finns alla tänkbara former av sport, aktiviteter och underhållning för hela familjen. 

Du kan exempelvis välja att tillbringa dagen inomhus på det tropiska badlandet, där ångbastu, sauna och vattenrutschbanor lockar till timmar av avkoppling och skoj. Och om vädret tillåter kan du också ta ett dopp i sjön utomhus. 

Låt bilsemestern starta och upplev att Tyskland är mycket mer än autobahn och oändliga motorvägar.  

Südsee-Camp 1, 29649 Wietzendorf

3

Sagovägen stopp #3

Säkert safari

Gör familjesemestern lite vildare och titta förbi en plats som inte är som andra. På Hannover Zoo hittar du inte bara de traditionella inhängningarna utan hela zoo-världar byggda utifrån olika teman. Du kan utforska den indiska djungeln, besöka Yukon Bay i Kanada eller segla nedför den afrikanska Zambezi-floden där djuren går fritt omkring. 

Hannover Zoo är hem för mer än 3000 djur och är en av de mest fullständiga zoo-upplevelserna för hela familjen. Så packa ner tropikhatten och kameran i resväskan och gör dig redo för en vild resa genom djurriket. En roadtrip till Hannover Zoos många temaland är som en hel jorden-runt-resa. Trevlig resa! 

Adenauerallee 3, 30175 Hannover