Dagstursresa till Tyskland

Fyra tips för en riktigt bra dag.
Kom iväg från bara 189 SEK t/r*

Hem

Tänk vad mycket man hinner uppleva på bara en dag

Tyskland har mehr av allt - samtidigt är avståndet mindre än man tror. Från Sverige till Puttgarden tar det bara runt tre timmar, inklusive färjan. Som upplagt för en kul spontanresa över dagen. 

Som SMILE-medlem får du dessutom en extra billig Sommar-Gränshandelsbiljett med Rödby-Puttgarden t/r, som gäller hela dagen. Den kostar bara 189 SEK t/r*, om du väljer en avgång måndag till torsdag. Vi har även förmånliga specialbiljetter för dig som vill besöka Hansa Park eller McArthurGlen Designer Outlet.

Här tipsar vi om fyra saker du hinner göra på en dag. Hajar, mode, marsipan eller karuseller? Det är bara att välja.
1

Närkontakt med haj i Meereszentrum akvarium*

Det tropiska akvariet Meereszentrum ligger bara tio minuter från färjan. Här bjuds det på fantastiska naturupplevelser med mer än 1000 olika undervattensdjur. Man får nästan känslan av att man simmar bredvid de vackra fiskarna i regnbågens alla färger. Inklusive hajarna…

I den stora hajbassängen kommer man riktigt nära mer än tolv hajarter, som också kan upplevas från undervattenstunneln. Bassängen är med i Guinness Rekordbok som Tysklands största med 700 000 liter tropiskt havsvatten.

*Sommar-Gränshandelsbiljett dagstur: Betala SEK 899:- och få SEK 710:- tillbaka på hemresan om du checkar in i Puttgarden samma kalenderdag som avgång från Rødby. Du kan få beloppet kontant (endast i DKK 550) eller använda värdekupongen ombord. Biljetten är en 1-dagsbiljett och är giltig måndag-torsdag i perioden 2 juli - 2 augusti 2018. Längdtillägg för bilar över 6 m enligt gällande regler. Priset förutsätter medlemskap i Scandlines kundklubb SMILE och kan endast bokas online. Priset är visat inkl. online bokningsavgift på SEK 7:-.

Livet under ytan: Gertrudenthaler Str. 12, Fehmarn

2

Från noll till 127 km/h i Hansa Park**

Hansa Park är stängd för 2018.

Lite adrenalin är aldrig fel och i Hansa Park kombineras det med ett glatt leende. Hansa Park är en av norra Europas största nöjesparker med över 125 attraktioner, bara 45 minuters bilväg från Puttgarden.

För de modiga finns här berg-och-dal-banor med 70 meters fall, dubbla loopingar och fart på upp till 127 km/h. För de små finns här elva temavärldar med varsitt spännande tema. Och så allt mittimellan.

Alla de 125 attraktionerna ingår i entrébiljetten. Dessutom finns det många trevliga matställen med god mat och beskedliga priser.

Ska hela familjen med, så är bästa priset vår 1-dagsbiljett för SEK 1285:-. Då ingår bilbiljett på färjan Rödby-Puttgarden t/r och entré till Hansa Park för sex personer (alla attraktioner ingår i entrén). Dessutom har vi vädergaranti, så ni kan omboka biljetten fram till två timmar för bokad avgång.

3

Medeltid, marsipan och shopping i Lübeck*

En timme och tio minuter från Puttgarden och plötsligt är du omgiven av vackert restaurerade medeltidsbyggnader och världens bästa marsipan. Jodå, den gamla Hansastaden Lübeck har mycket att bjuda på.

Lübecks kärlek till marsipan går flera hundra år tillbaka i tiden och det märks – det finns marsipan överallt. Ett givet besök är Café Niederegger som har använt samma marsipanrecept i åtta generationer. Här bjuds det på oceaner av lyxig marsipan i alla de former – tårtor, bakelser, konfekt, råmarsipan…mums!

All energin från godsakerna kan du sedan använda till sightseeing och shopping. Lübeck har över 200 000 invånare så det finns mycket att upptäcka längs gågatorna.

*Sommar-Gränshandelsbiljett dagstur: 
Betala SEK 899:- och få SEK 710:- tillbaka på hemresan om du checkar in i Puttgarden samma kalenderdag som avgång från Rødby. Du kan få beloppet kontant (endast i DKK 550) eller använda värdekupongen ombord. Biljetten är en 1-dagsbiljett och är giltig måndag-torsdag i perioden 2 juli - 2 augusti 2018. Längdtillägg för bilar över 6 m enligt gällande regler. Priset förutsätter medlemskap i Scandlines kundklubb SMILE och kan endast bokas online. Priset är visat inkl. online bokningsavgift på SEK 7:-.
 

Marsipantipset: Café Niederegger, Breite Str. 89

4

30-70% på mode på McArthurGlen Designer Outlet***

Shoppingparadiset McArthurGlen Designer Outlet ligger i Neumünster, bara en timme och 40 minuter sydväst om färjeläget i Puttgarden. 

Här väljer du i lugn och ro bland Hugo Boss, Lacoste, Armani, Polo Ralph Lauren, Carhartt, Nike och mycket mer till riktigt bra priser. Dessutom finns det mycket accessoarer, skor, träningskläder och inredning. 

Det är gott om informationsdiskar, caféer, restauranger, lekplatser, gratis parkering och serviceminded och flerspråkig personal. Här finns något både för hela familjen och hela kompisgänget.  
 
***Kampanjbiljett McArthurGlen:
Betala SEK 899:- och få värdekupong motsvarande SEK 710:- i Informationscentret hos McArthurGlen, som kan användas till köp ombord eller utbetalas betalas kontant (endast i DKK 550) på färjan. Värdekupongen utlämnas ENDAST i McArthurGlen Informationscenter. Du har hela dagen på dig att shoppa. Biljetten är en 1-dagsbiljett och är giltig i perioden 22 juni – 2 augusti 2018. Priset är visat inkl. online bokningsavgift på SEK 7:-

5

BorderShop Puttgarden*

Ett besök på världens största BorderShop på hemvägen kan ofta spara ihop till hela resan. Vid kajen i Puttgarden. 

*Specialbiljett dagstur: 
Betala SEK 899:- och få SEK 710:- tillbaka på hemresan om du checkar in i Puttgarden samma kalenderdag som avgång från Rødby. Du kan få beloppet kontant (endast i DKK 550) eller använda värdekupongen ombord. Biljetten är en 1-dagsbiljett och är giltig måndag–torsdag i perioden 2 juli – 2 augusti 2018. Längdtillägg för bilar över 6 m enligt gällande regler. Priset förutsätter medlemskap i Scandlines kundklubb SMILE och kan endast bokas online. Priset är visat inkl. online bokningsavgift på SEK 7:-.