Från high street fashion till low key second hand

Hem

Shopping i Hamburg

I Hamburg finns alla möjligheter för att stilla ditt shoppingbegär. I centrum hittar du high street-kedjor och exklusiva varumärken men det är på de små bakgatorna som de mer unika och personliga modebutikerna ligger.

Om du är på jakt efter snygg och spännande second hand ska du på utflykt i stadsdelarna Schanze och Karoviertel där du också hittar en massa fina inredningsbutiker. 

Unna dig en välförtjänt kaffepaus i Mutterland och missa för allt i världen inte att fylla bagageutrymmet med gourmetdelikatesser från butiken vägg-i-vägg. 

Precis som i Berlin är shopping i Hamburg billigare än i Sverige så det finns ingen anledning att snåla. 

1

Neuer Wall – Lyxig shopping i Hamburg

Neuer Wall är Hamburgs svar på Madison Avenue, Bond Street och Rue Saint-Honoré. På den här gatan ligger alla de stora exklusiva internationella modehusen som Hermès, Gucci och Louis Vuitton men också Zara, COS och &Other Stories. 

Letar du efter fler svenska modevarumärken så har både ACNE och Gudrun Sjödén egna butiker på gatan. 

På Jungfernstieg, bara ett stenkast från Neuer Wall, ligger Modevaruhuset Alsterhaus där du kan hitta precis allt. Är du ute efter lyxigare shopping i Hamburg är det här du vill vara. Större och mer lyxigt blir det sällan, så gör plats i bilen för alla dina fynd.

Neuer Wall, 20354 Hamborg

2

Schanze – Hamburgs bästa second hand shopping

Spitze Schanze

För bara några år sedan var Sternschanze ett rätt ocharmigt arbetarkvarter som du verkligen inte skrev om i en shoppingguide. Men idag är Schanze som det heter i dagligt tal, The Shit… eller ska vi säga Hamburgs hippaste stadsdel? Här är fullspäckat med små butiker med indie-märken, streetwear och det mesta som du har användning för. 

Bara fem minuter från Schanze ligger gatorna Karolinenstraße och Marktstraße, också kända som Karoviertel. Här hittar du konceptbutiker, hälsokost-handlare och Hamburgs bästa second hand-butiker, vilket ger möjlighet att komma hem med sköna märken, festliga fynd eller varför inte något dressat, så som en ny kostym. 

Schanzenstraße, Schulterblatt, Susannenstraße, Karolinenstraße och Marktstraße, 20357 Hamburg

3

Kauf dich glücklich?

Går det att köpa sig lycklig?

Kauf Dich Glücklich är namnet på en mysig butik med allt från kläder, skor och accessoarer till läckra skönhetsprodukter och fina coffee table-böcker. Butiken är större än vad du tror eftersom den gömmer en massa små utrymmen och krypin inuti. Inredningen är en upplevelse i sig, så unna dig en shoppingtur i den här fantastiska butiken. 

Runt hörnet hittar du en större butik med samma namn där de har ett snyggt urval av mode och kläder för både kvinnor och män. Parkera i närheten så slipper du släpa runt på alla dina inköp vilket garanterat kommer att göra dig ännu lyckligare. 

Susannenstraße 4, 20357 Hamburg

4

Mutterland

Får det att vattnas i munnen

I gourmetdelikatessbutiken Mutterland är inget lämnat åt slumpen. I butiken finns nämligen bara delikatesser som inte kan beskrivas med något annat ord än utsökt. Både innehållet och förpackningarna är i en klass för sig och sträcker sig från vin och oljor till choklad och marmelad.  

Om du blir sugen på något gott bara vid anblicken av de proppfulla hyllorna kan du skämma bort dig själv med ett besök i Mutterlands café som ligger på samma adress. Allt är upplagt för en fantastisk frukost, lunch eller varför inte en fin present till någon därhemma. 

Ernst Merck Strasse 9, 20099 Hamburg