Mehr spa för pengarna

Hem

Unna dig själv en sparesa till norra Tyskland

Drömmer du dig bort från vardagen till en weekend av avslappning och lyx? Unna dig själv en sparesa till norra Tyskland. Där kan drömmen bli sann utan att det svider i plånboken.

Börja tömma tankarna på bekymmer redan när du sätter dig i bilen och kör mot danska Rødby och ladda med ny energi på färjan till Puttgarden. Spamöjligheterna i Tyskland börjar uppenbara sig redan vid gränsen och de blir snabbt fler. 

Här hittar du 4 tips på spahotell i norra Tyskland som erbjuder en massa härlig lyx för pengarna.
1

Altes Stahlwerk Business & Lifestyle Hotel

Spa, golf och shopping till priser som känns rätt

Altes Stahlwerk Business & Lifestyle Hotel i Neumünster är, som namnet antyder, ett gammalt stålverk. År 2012 gjorde man en omfattande renovering på hotellet, vilket gör att det idag består av toppmoderna rum, en restaurang och ett mindre spaområde.

När det gäller spa sticker Altes Stahlwerk ut som det enda hotellet i Tyskland som erbjuder behandlingar med den effektiva hudvårdsserien Skin Biology Therapy (SBT). 

Är du dessutom golf-intresserad ska du inte glömma att göra plats för golfbagen i bilen. Runtom hörnet ligger nämligen en av norra Tysklands finaste golfbanor – Golfpark Krogaspe – som hotellet har ett förmånligt avtal med. Som grädde på moset får du en kupong med 10 % rabatt på alla eventuella köp på Designer Outlet Center Neumünster, en ganska värdig avstickare för de fyndglada.

En weekendövernattning för två vuxna i ett ”Lifestyle S”-rum kostar från ca 200 euro inklusive frukost, dagsbonuskort till outleten, gratis inträde till ångbastu och finsk sauna, samt parkering.

Hotellet ligger bara 1,5 timmes biltur från Puttgarden, så det är bara att boka en färjebiljett och komma iväg.

Rendsburger Straße 81, 24537 Neumünster

2

Grand Spa Resort A-Rosa

Prisbelönt spa mitt i vacker natur

I kuststaden Travemünde nära Lübeck ligger det femstjärniga Grand Spa Resort A-Rosa – bara 300 meter från stranden. Kurbadet är ett av de äldsta och mest traditionella spahotellen i Tyskland.

Här skäms du bort med kulinariska upplevelser på Michelin-nivå och ett spaområde som är hela 4500 kvadratmeter stort. Hotellets tre restauranger skapar samtliga rätter på lokala, ekologiska råvaror och kombinerar de finaste gourmetköken med den senaste kunskapen om sund och näringsrik mat. 

Spaområdet är känt som ett av de bästa i Tyskland och bjuder på två våningar lyxiga rekreationsbehandlingar, sauna, ångbastu, turkiskt hamambad och uppvärmda pooler såväl inomhus som utomhus. 

För lite frisk luft är det bara att gå eller rida en vända på stranden, segla en tur på Östersjön eller spela golf med Lübecksbuktens vackra miljö som kuliss. Är barnen med på semestern kan de umgås med andra barn på hotellets olika barnklubbar. Där planeras alla möjliga roliga aktiviteter för hotellets yngsta gäster. 

En weekendövernattning för två vuxna i superior-rum kostar från ca 370 euro. Priset inkluderar frukost samt gratis utnyttjande av spaområde och fitnesscenter. 

Aussenallee 10, 23570 Lübeck-Travemünde