Glöm vardagen på Tysklands bästa spahotell

Hem

Spa i Tyskland – Wellness och avslappning

Bara en timmes bilväg från Rostock kör du förbi staden Stralsund. Där tar en 4 km lång hängbro dig till Rügen. Tysklands största ö har allt som du kan drömma om – om du söker ett semesterparadis med avslappning och välbefinnande högst upp på agendan, eller bara vill njuta på spa i Tyskland.   

Tyskarna klassar själva Rügen som landets vackraste ö – och det finns goda skäl för det. Här möter långa sandstränder höga kritklippor som dyker rakt ner i djupblå vatten. Det finns orörd natur, mysiga byar på landsbygden och några av de mest fantastiska spa- och wellnesshotellen i norra Tyskland. Här presenterar vi en guide till tre av våra absoluta favoriter.

1

Cerês am Meer

Öns mest besökta badort heter Binz. Här kan du njuta av livet och friheten och har alltid nära till roligheter, strand och vatten. Det är också här du hittar femstjärniga designhotellet Cerês am Meer som ger dig mycket spa och välbefinnande för pengarna. 

Från hotellets eleganta rum kan du njuta av utsikten över bukten, de vita klipporna, skogen Granitzer Wald eller den vackra trädgården. I hotellets stilfulla Senso Spa kan du uppleva vattnets stärkande effekter på kropp och själ i en nästan magisk atmosfär. 

Här kan du lämna vardagen hemma för en stund och koppla bort med alla tänkbara behandlingar. Från saltvatten och varma stenar till alger och olika former av massage.

Avsluta dagen med en gourmetmiddag på hotellets restaurang och bar Negro som går att hitta i både Michelin- och Gault Millau-guiden. Närmare paradiset kommer du inte.
 

Strandpromenade 24, 18609 Binz, Tyskland

2

Hotel Kurhaus Sellin

Mysigt spa med havsutsikt

Das Ostseebad Sellin auf Rügen’ är den officiella beteckningen på badorten vid Rügens sydkust. På toppen av klippan vid stranden hittar du legendariska Hotel Kurhaus Sellin. Hotellet har hela tre restauranger vilket betyder kulinariska specialiteter morgon, middag och kväll. 

Förutom fitnessrum hittar du Puria Classic Spa. Där används ett helt hav av behandlingar för alla tänkbara hudtyper och behov. I området omkring hotellet kan du roa dig med golf, vandrings- och cykelturer i de vackra omgivningarna eller en promenad bland de fina husen och gröna alléerna. 

Till havs kan du paddla kajak eller kanot, segla och uppleva Östersjön. Den fina sandstranden är Sellins stolthet och lockar turister från hela Skandinavien. Här hittar du också den gamla ikoniska badanläggningen som vässats rejält efter en omfattande renovering.

Tillåt inte dig själv att gå miste om kritvit sand mellan tårna och en tur på böljorna blå. När du kommer hit lär du förstå varför.

Wilhelmstraße 27, DE 18586 Ostseebad Sellin

3

Slottshotellet Ralsweik

Gläd dig med en kväll på slottet

Drömmer du också om att leva som en kung eller drottning på sparesan i Tyskland? Då ska du checka in på det vackra och idylliska Ralswiek. Det franskinspirerade renässansslottet i norra Tyskland byggdes av Greve Douglas på 1890-talet. 

Idag är stället ett fyrstjärnigt slottshotell med en restaurang, en bar och ett högst charmerande bibliotek. Hotellet bjuder också på ren avslappning med tillgång till inomhuspool, bastu och olika wellness- och skönhetsbehandlingar. 

Använd dagen till att spatsera omkring i den storslagna slottsparken, ta ett dopp i poolen, slappa i bastun eller sjunk ner i någon av läsfåtöljerna framför den öppna spisen i lobbyn med en bra bok. På kvällen kan du njuta av en läcker middag i den eleganta mahognydekorerade restaurangen, som om du var kung eller drottning.

Parkstraße 35, 18528 Ralswiek, Tyskland