4 tips som ger mehrsmak

Hem

Kom närmare våren i Hamburg

Varför inte ta bilen till Hamburg i vår? Det är mycket närmare till en solig uteservering i Hamburg än till Stockholm om ni bor i södra Sverige. 

Hamburg är Tysklands rikaste och näst största stad. Känd för färgsprakande nattliv, kultur i världsklass och mysiga vinbarer och restauranger. 

Nya stadsdelen, HafenCity, binder ihop stadskärnan och vattnet med modern arkitektur som mixas med fina gamla lagerhus i gotisk stil som sticker ut över kanalerna. 

Det bästa med allt är att alla sevärdheter i Hamburg bara ligger 4-5 timmar från Sverige med bil. Det gör staden till ett perfekt mål för vårens weekendresa.

1

Weinladen St. Pauli – vinnande vinare

Om ni gillar vin – prisvärt vin, dessutom – är Weinladen St. Pauli i Hamburg ett säkert kort. Belägen i det livliga St. Pauli-kvarteret bjuder den trendiga vinbaren och -vinbutiken på mysig stämning och även god mat, då man extraknäcker som tapasrestaurang.

Här finner du riktigt goda viner på glas för så lite som 6 €, men det går även att lyxa till det i dyrare prisklasser. Prova vinerna på barens topp 10-lista för succé – och plocka sedan med dig favoriterna hem.

Paul-Roosen-Straße 29, 22767 Hamburg

2

Hamburg Fischmarkt – Söndagstips för de morgonpigga

På gränsen mellan stadsdelarna Altona och St. Pauli frestar Hamburg Fischmarkt med allt från färsk fisk och skaldjur till frukter, nötter och blommor. 

Precis intill Hamburgs berömda fiskmarknad ligger den 300 år gamla fiskauktionshallen, där dagens fångster auktioneras ut till högstbjudande köpmän och krögare. 

Är ni i Hamburg en söndag är den här legendariska platsen absolut värd ett besök. Passa även på att ta en brunch till livemusik på plats.

Själva fiskmarknaden har bara öppet kl 5-9.30 (vinter kl 7–9.30), men ni kan ju själva avgöra om det passar bättre att vakna tidigt eller låta Hamburgs nattliv hålla dig sysselsatt inpå småtimmarna…

Große Elbstraße 9

3

Elbphilharmonie – Konsertupplevelse värd sex miljarder

Efter sex års försening slog Hamburgs nya landmärke, konserthuset Elbphilharmonie, upp dörrarna för allmänheten den 11 januari 2017. 

Det arkitektoniska verket med böljande tak och svängig glasfasad har inte helt oväntat spräckt alla ekonomiska ramverk. Vad fick man till slut för pengarna? Jo, tre konsertsalar med det klaraste ljudet man kan tänka sig, ett lyxhotell, restauranger, lägenheter, parkering och en offentlig utsiktsplats med 360-graders utsikt över staden och floden. 

Boka gärna en guidad tur till Hamburgs vackra nya konserthus – vi lovar att den inte kommer att kosta flera miljarder.

Platz der Deutschen Einheit 4, 20457 Hamburg

4

Hamburger Kunsthalle – En konstpaus på Hamburger Kunsthalle

Den permanenta konstsamlingen på Hamburger Kunsthalle tar dig på en resa genom 700 år av konst! Här är den tyska konsten – tillsammans med verk av Munch, Rembrandt samt mer abstrakta och moderna verk – arrangerad så att du enkelt kan följa utvecklingen kronologiskt. Det ger en intressant och inte minst överskådlig inblick i konsthistoria från ett nordtyskt perspektiv. 

Verk av Rembrandt, Edvard Munch och Picasso är några av höjdpunkterna vid ett besök på Hamburger Kunsthalle. Glöm dock inte att ta en konstpaus för att spana in byggnaden som huserar hela samlingen – en sann arkitektonisk pärla.

Glockengießerwall, 20095 Hamburg