Öst? Väst? Berlin är bäst

Hem

Reseguide till Berlin

Har du tänkt på att du faktiskt kan hoppa in i bilen hemma i Sverige och några timmar senare vara framme i en av världens absolut grymmaste storstäder? Du kör motorvägen genom Danmark, tar något att äta på färjan vid Gedser-Rostock, och sedan är det Autobahn och bara två timmar kvar. 

Väl på plats är det bäst att låta din personliga smak agera kompass, för det finns otroligt mycket att göra i Berlin. Här möts dåtid och framtid i en mix av historiska monument, unika stadsdelar och kulinariska specialiteter. Från en rejäl döner kebab till fina Michelinkrogar. 

Kolla in Berlin-guiderna nedan och festa hela natten eller lär dig mer om Europas historia. Eller varför inte göra både och? I Berlin kan du även blanda currywurst, kultur och kaféer med roliga aktiviteter för barnen. 

Utöver klassiska sevärdheter som Berlinmuren (som det finns en liten bit kvar av), Brandenburger Tor och Checkpoint Charlie har Berlin ett pärlband av små och stora skatter som väntar på att upptäckas.

Knappa in adressen till hotellet i GPS:en, hoppa in i bilen och kör. Mot Berlin!

P.S. Har du möjlighet att förlänga resan lite, så finns det många intressanta ställen längs vägen också. Till exempel kvalitetsshoppingen på McArthurGlen Designer Outlet eller vyerna vid Fredrik den stores vackra sommarslott Sanssouci i Potsdam.